Pierre-Emerick Aubameyang nära Manchester City flytt

Pierre-Emerick Aubameyang nära Manchester City flytt

Spelaren själv bekräftar

Det var under sommarens transferfönster nära att Borussia Dortmunds vasse anfallare Pierre-Emerick Aubameyang gick till Manchester City som visade starkt intresse, men Dortmunds prislapp var för hög.

Pierre-Emerick Aubameyangs framtid har varit ett hett ämne under de senaste somrarna. Den glödhete anfallaren har flera av Europas största klubbar som jagar efter honom, däribland Manchester City och Paris Saint-Germain och klubbarna är beredda att gå långt för att få anfallarens underskrift. Aubameyang har dock själv sagt att han för tillfället ser sig själv stanna i Borussia Dortmund, även om han flertalet gånger tidigare hintat ganska odiskret hur gärna han skulle vilja spela för Real Madrid.

Den engelska tidningen Daily Mail rapporterar nu att Aubameyang själv har bekräftat att Manchester City hade ett konkret intresse av att värva honom tidigare i somras. Tränare Pep Guardiola ville bestämt ha anfallaren och skall i början av juni ha inlett samtal med Aubameyang, som i landslagssammanhang representerar Gabon. Anfallaren själv, som redan har gjort sju mål på sju matcher under den gångna säsongen, tros ha haft en för hög prislapp, som Dortmund hade satt på runt 58 miljoner pund.

– Det är sant att det fanns kontakt, sade Aubameyang till Onze.

– Min pappa höll samtal med klubben, men i slutet fanns det ingenting konkret. Jag tror att det fanns intresse från Real Madrid men det var mer avlägset så jag försökte att inte ta åt mig för mycket av det.

– Jag fick frågan i en intervju: ”Vilken är din drömklubb” och jag svarade: ”Real är klubben i mitt hjärta och jag lovade min farfar att spela där någon dag, jag hoppas att det kommer hända. Så det är bara ett mål, jag har fortfarande tid. Vill de ha mig så kommer de, avslutade Aubameyang.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply