”Pierre-Emerick Aubameyang är en spelare som gör skillnad – inte Paul Pogba”

”Aubameyang är mer värd än Pogba”

Paul Pogba blev världens dyraste värvning genom tiderna, men enligt Lothar Matthäus är Borussia Dortmunds skyttekung Pierre-Emerick Aubameyang mer värd. 

I somras lämnade Paul Pogba Juventus för spel i Manchester United. Mittfältaren köptes för 105 miljoner euro och blev därmed den dyraste värvningen någonsin. Fransmannen har nu rejäla förväntningar att leva upp till, men en som hade gjort det bättre, eller som åtminstone hade varit värd mer pengar än just Pogba, är Borussia Dortmunds stjärna Pierre-Emerick Aubameyang, detta menar den före detta storspelaren Lothar Matthäus.

– Om en spelare som Pogba kostar 105 miljoner euro borde man få 150 miljoner för Aubameyang. Han är en spelare som kan göra skillnad. Det är inte Pogba, säger Matthäus till Bild och fortsätter:

– Aubameyang har utvecklats rejält och jag hoppas att vi får se honom länge i Bundesliga.

Aubameyang stod för 25 mål på 31 ligamatcher förra säsongen. I år har han hittills gjort 16 mål på 15 matcher. Den gabonske landslagsanfallaren har bland annat jagats av klubbar som Real Madrid, Barcelona, Arsenal och Liverpool, men han har också öppnat för en fortsättning i Dortmund.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply