Officiellt: Christian Pulisic förlänger med Dortmund

Supertalangen förlänger med tyska storklubben

Det amerikanske underbarnet, med rötter från östra Europa, har varit en av de som visat framfötterna mest i Bourissa Dortmund den här säsongen. Nu har belönats med en kontraktsförlängning. 

Den 18:e september 1998 föddes Christian Pulisic i Hersey mellan Philadelphia och Washington D.C i östra USA. Amerikanen hade dock chansen att spela för det kroatiska landslaget då hans morfar föddes i landet, men flydde under andra världskriget på 40-talet.

Pulisic har dock spelat i det amerikanska landslaget och har nu chansen att bli den främsta amerikanske spelaren inom sporten, någonsin. Han har redan tillbringat två år i klubben då han i januari 2015 värvades som 16-årning, och nu förlänger underbarnet ytterligare med Dortmund.

Stannar till 2020

Kontraktet förlängdes under eftermiddagen och talangen fortsätter då i den tyska storklubben och kommer med andra ord att fortsätta vara lagkamrat med Alexander Isak, som officiellt presenterades för klubben under måndagen. Det nya kontraktet gäller fram till den 30:e juni 2020.

Mittfältarens lön är inte offentliggjord ännu. Han kommer fortsätta att tjäna mer än svenske Alexander Isak, men hur mycket är som sagt inte offentliggjort. Däremot når han inte riktigt samma löner som den tyska giganten Bayern Munchen. I FC Bayern tjänar bara målvakten Manuel Neuer mer än de flesta världsstjärnorna i de stora ligorna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply