Mats Hummels irriterad på Borussia Dortmund

Lagkaptenen missnöjd över Borussia Dortmunds uttalanden

Mats Hummels vill till Bayern München, det bekräftade Borussia Dortmund så sent som i förra veckan. Lagkaptenen själv var däremot inte nöjd med klubbens avslöjande.

Mario GötzeRobert Lewandowski och nu kanske Mats Hummels. Den ”förbjudna flytten” verkar inte sätta skräck hos spelarna i Borussia Dortmund och nu är just Hummels på väg att lämna för spel hos ärkerivalen Bayern München. Under förra veckan bekräftade Dortmund på sin hemsida att mittbacken önskat att få flytta till Allianz Arena efter säsongen. På följande vis formulerade man sig när man gick ut med nyheten:

Mats Hummels har informerat Borussia Dortmund att han vill lämna klubben för att gå till Bayern München från och med säsongen 2016/2017. Med bakgrund av detta har ledningen i Borussia Dortmund bestämt att ett mycket värdefullt bud krävs för att en övergång ska bli verklighet. Detta med tanke på spelarens betydelse inom fotbollen och inom Borussia Dortmund. Hittills har klubben inte mottagit några bud från Bayern München.”

”Skituttalande”

Strax därefter började kommentarer hagla in på sociala medier där supportrar uttryckte sin ilska över Hummels beslut, likt både Götze och Lewandowski skrevs det både ”Judas” och ”Verräter” i kommentarsfälten. I helgens ligamatch mot VfL Wolfsburg (5-1) fick lagkaptenen utstå burop från stora delar av publikhavet inne på Signal Iduna Park. Men den tyske landslagsmannen är inte nöjd med hur klubben valde att uttala sig, och menar att de inte var helt ärliga.

– Detta skituttalande har gett ett missvisande uttryck. Jag har ingen aning om varför de var tvungna att göra de. Allt är möjligt och ingenting har ännu bestämts, säger 27-åringen enligt Goal.com.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply