Här är Hummels ersättare

Borussia Dortmund uppges ha hittat Mats Hummels ersättare – i otippade bottenlag.

Cirkusen kring Mats Hummels vara eller icke vara i Dortmund tycks aldrig få ett slut. Mittbacken har yttrat att han gärna stannar i Borussia Dortmund tills vidare, samtidigt som Manchester United är en het och trovärdig kandidat att värva 26-åringen redan i sommar. Läget som Jürgen Klopps lag befinner sig i lär säkert väga tungt i Hummels framtida övervägande och om han väljer att flytta, har klubben ”hittat” ett flertal potentiella ersättare.

Det är tyska i Bild som skriver att BVB redan har listat ut vilka som kan komma att ersätta 26-åringen till nästa säsong. Enligt källan är Abdulrahman Baba (FC Augsburg), Oliver Sorg (SC Freiburg) och Aleksandar Dragovic (Dynamo Kiev) alla aktuella kandidater för att ersätta storstjärnan när sommarens transferfönster öppnar sina portar.

20-årige Ghananen Baba ses som en stortalang och har varit bevakad av en rad storklubbar sedan han tog plats i Fuggerstädter inför säsongen. En flytt till Dortmund skulle snarare innebära en långsiktig satsning, än en ersättning på Hummels position.

Den betydligt mer rutinerade Oliver Sorg har varit en ständig stabil och viktig pjäs i bottenlaget Freiburgs lagbygge. 24-åringen har varit på väg att lämna sin hittills första och enda proffsklubb, och kan mycket väl byta upp sig till den tyska storklubben i sommar.

Den störste stjärnan av de tre, är Aleksandar Dragovic. Österrikaren har varit jagad av klubbar som Roma, Arsenal och Manchester United och är den hetaste kandidaten att ersätta Hummels till hösten. Dragovics värde ligger på strax under 10 miljoner pund enligt transfermarkt, och har i nuläget ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2018.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply