Dortmund inte intresserade av att värva tillbaka Henrikh Mkhitaryan

Dortmund inte intresserade av att värva tillbaka Henrikh Mkhitaryan
bet365

Utesluter en återkomst för armeniern

Rykten har cirkulerat som berör Henrikh Mkhitaryan, som inte har en så bra tid i Manchester United, och en möjlig återkomst för armeniern till Borussia Dortmund, något som VD Hans-Joachim Watzke utesluter.

Borussia Dortmunds stjärnmittfältare Henrikh Mkhitaryan valde i somras att lämna klubben för att istället gå till Manchester United i en flytt värd 26 miljoner euro. Flytten har dock inte gått som tänkt utan Mkhitaryan har haft en tuff tid i Manchester och inte lyckats jobba sig in i startelvan under Jose Mourinho som tänkt utan har fortfarande väldigt lite speltid i sina ben. Detta har gjort att rykten har blossat upp om att Mkhitaryan möjligen kan återvända till Dortmund, där armeniern var en nyckelspelare som bidrog med både mål och assists i överflöd.

Flertalet Dortmundspelare har valt att under sina karriärer lämna klubben men flertalet av dem har också kommit tillbaka. Ta bara Shinji Kagawa, Mario Götze och Nuri Sahin som goda exempel på spelare som valde att lämna klubben men som sedan kom tillbaka och blev mottagna med öppna armar. Nu har Dortmunds VD Hans-Joachim Watzke gått ut och kommenterat dessa rykten och menar på att så inte är fallet, utan Mkhitaryan kommer inte att återvända till klubben

– Nej. Vilken intelligent spelare som helst borde i förväg överväga vad för sorts miljö som de flyttar till. När du spelar i omgivningar där saker fungerar för dig, som i Dortmund, så är det ganska konstigt att ge upp det igen, när saker och ting väl äntligen börjat falla på plats för dig efter en lång tid av invänjning, sade Watzke via ESPN FC.

Mkhitaryans agent Mino Raiola har blivit anklagad för att ha övertalat armeniern om flytten till England och även det kommenterar Watzke.

– I Mkhitaryans fall var det spelarens val. Raiola är intelligent och han är rå. Han har en speciell businessmodell, men vi visste redan när vi satt ner på grund av Mkhitaryan. Du vet vad du har med honom. Raiola agerade korrekt, avslutade Watzke.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply