Christian Pulisic stannar i Borussia Dortmund

Christian Pulisic stannar i Borussia Dortmund

Trots påtryck från Liverpool

Borussia Dortmunds lovande och unge talang Christian Pulisic har ryktats bort från Dortmund under sommaren, med Liverpool en av de starkaste kandidaterna att värva sjuttonåringen, men rapporter säger att Pulisic stannar i Dortmund.

Liverpool har haft ett aktivt transferfönster, där de har värvat in många nya spelare och även låtit många lämna. Tränare Jürgen Klopp har en tydlig bild av hur han vill att hans lag skall se ut och spela, så de som inte passar in i truppen har fått gå. Han har även ständigt sökt förstärkning till laget och en av spelarna som har fallit Klopp i smaken är Borussia Dortmunds unge talang Christian Pulisic.

Pulisic kom till Dortmund när Klopp fortfarande jobbade i Dortmund och har alltså sett vad sjuttonåringen kan göra i första hand. Pulisic, född i Pennsylvania, kom till Dortmunds akademi för 18 månader sedan men klev snabbt upp i rangen och hamnade i a-laget på grund av sin talang. Förra säsongen blev Pulisic den yngste spelaren någonsin att göra två mål i Bundesliga.

Men enligt källor till ESPN så skall Pulisic inte vara beredd att lämna Dortmund under det pågående transferfönstret. Liverpool kom med ett bud på 13 miljoner euro för den amerikanske landslagsmannen men enligt rapporterna så är Dortmund inte villiga att sälja honom på grund av hans potential. Dortmundtränaren Thomas Tuchel kan dock vara beredd att låta Pulisic lämna på lån för att få honom att utvecklas. Det kommer nämligen bli tufft med speltid denna säsongen, med spelare som Marco Reus, Andre Schurrle, Ousmane Dembele och Emre Mor som alla är före honom i spelhierarkin.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply