Aubameyang utesluten från truppen – kan lämna i vinter

Aubameyang utesluten från truppen - kan lämna i vinter

Dortmund allt närmre försäljning av Aubameyang

Inför gårdagens match i Champions League mot Sporting Lissabon lämnades Pierre Emerick Aubameyang utanför truppen och kan nu lämna klubben.

Att Pierre Emerick Aubameyang kan komma att lämna Borussia Dortmund är något som det pratats om under det senaste året. Lag från både Premier League och La Liga har visat intresse för anfallaren och nu pekar det mesta på att det blir en flytt, kanske redan i vinter.

Då Dortmund slog portugisiska Sporting Lissabon med 1-0 och kvalificerade sig för åttondelsfinal i turneringen skulle anfallaren från Gabon ha medverkat men efter en dispyt med lagets tränare Thomas Tuchel lämnades han utanför truppen. Då sågs spelaren på en restaurang tillsammans med vänner, detta kort innan avsparken 20:45. Tillslut dök spelaren upp och när kamerorna fångade spelaren var det inte glada miner som 27-åringen visade upp.

Nu har ryktena om en flytt blossat upp igen men klubbens technical director Hans-Joachim Watzke ville inte avslöja alldeles för mycket om vad som hänt.

– Spelaren lämnades utanför på grund av personliga skäl. Om han kommer lämna? jag vill inte spä på era rykten, säger Watzke.

Vill till Real Madrid

Spelaren har tidig flörtat öppet med Real Madrid och så sent som i somras bekräftade han att han ville till den spanska huvudstadsklubben, dock var det en annan situation för spelaren.

– Den enda klubben att lämna Borussia Dortmund för är Real Madrid. Men inte nu. Någon gång vill jag spela för Real Madrid, vilket är en av mina stora mål i min karriär. Men för tillfället är allting fantastiskt, sade Aubameyang enligt Eurosport den 25 juli.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply