bet365

AIK erkänner Real Madrid-affär var nära

AIK erkänner Real Madrid-affär var nära

Sportchefen förklarar händelserna bakom

Många blev överraskade när det plötsligt stod klart att Alexander Isak inte skulle hamna i Real Madrid, utan istället var klar för Borussia Dortmund, och nu förklarar AIK:s sportchef Björn Wesström händelserna bakom kulisserna.

Det har varit en mycket hektisk vinter för unge Alexander Isak. Den okände, blott 17-årige anfallaren som i våras helt plötsligt spelade i AIK:s a-lag och, utöver en löneförhöjning, fullkomligt briljerade, med 10 mål på 24 allsvenska matcher efter sin första säsong, blev mycket snabbt en het spelare på transfermarknaden. Många klubbar, så som Liverpool, Barcelona, Paris Saint-Germain och Napoli ryktades vara nära anfallaren, men det var Real Madrid som var allra närmast, och länge trodde alla att det skulle bli Spanien för tonårstalangen. Sportexpressen har pratat med AIK:s sportchef, Björn Wesström, som förklarade att samtalen var långt gångna med Real Madrid innan det bröts.

Se och spela på Alexander Isak och Dortmunds matcher i Bundesliga live här =>

– Jag har slutat att bli förvånad. Så luttrad är jag. Vi hade långt gångna samtal med Real, det hade Isak också. Marca resonerade att det inte fanns något som kunde komma emellan. Men AIK och Alexander Isak överraskade ännu en gång, sade Wesström via Sportexpressen.

– Man har diskuterat ett sportsligt upplägg och ekonomiskt upplägg. Det väsentliga är innehållet och vad man kommer överens om.

– Delvis är det en bra affär just därför (för AIK:s del, att Dortmund tog över från Real Madrid), men framför allt är det väldigt bra för Alexander Isak och hans karriär, avslutade Wesström.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365