Bayern München utesluter Bastian Schweinsteiger

Bayern kommer inte värva tillbaka mittfältskuggen

Bastian Schweinsteiger har hamnat i frysboxen i Manchester United. Tidigare har Bayern Münchens klubbledning öppnat för att ta tillbaka honom, men nu betonar man att en återvändo inte längre är aktuell.

Efter 17 år i Bayern München ville Bastian Schweinsteiger ha en ny utmaning och anslöt sig därför till Manchester United. Mittfältarens tid i Premier League har varit skadepräglad vilket har lett till bristande speltid, och efter att José Mourinho tagit över United har det talats om en storstädning i truppen. Schweinsteiger har varit en av dem som portugisen önskat bort, och hans metoder har varit allt annat än mjuka. Tidigare i veckan rapporterades det om att 32-åringen petats och numera tränar med ungdomslaget, vilket ska ha varit droppen för spelaren.

Kontrakt till 2018

Den forne tyske landslagsmannen har kontrakt med United två år till och uppges dra in en lön på 130 000 pund i veckan. Men med tanke på hur hans situationen har behandlats överväger han nu en flytt. Det kommer med största sannolikhet innebära en rejäl lönesänkning, men både AC Milan och Inter Milan sägs vara intresserade av hans tjänster. En annan klubb det har talats mycket om är Bayern München, där vd:n Karl-Heinz Rummenigge tidigare öppnat för att ta tillbaka honom i speldugligt skick ytterligare någon säsong – innan han eventuellt kan få en annan roll inom klubben. Men nu har ledningen ändrat sig helt, och en återvändo till Bundesliga-giganten finns inte längre på kartan.

– Jag skulle vilja påminna er om att för ett år sedan bad Bastian Schweinsteiger mig särskilt att förse honom erfarenheten att gå till United. Jag beklagar det som händer honom just nu, men vi har inte underhållit någon tanke att hämta tillbaka honom, säger Rummenigge enligt Goal.com.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply