Officiellt: Leon Bailey skriver på för Bayer Leverkusen

Officiellt: Leon Bailey skriver på för Bayer Leverkusen

19-åringen skriver på femårskontrakt

KRC Genks 19-årige talang Leon Bailey, jagad av bland annat Manchester United och Chelsea, nobbar de engelska storklubbarna för Bundesliga och Bayer Leverkusen, och skriver på ett femårskontrakt.

KRC Genks mycket lovande ytter Leon Bailey har under hösten kopplats ihop med en hel radda klubbar, däribland Manchester United, Liverpool och Chelsea, efter många fina insatser för det belgiska laget. Under den gångna säsongen har Bailey spelat 35 matcher och gjort åtta mål och tio assist, bland annat tre mål i Europa League-kvalet och fyra i Europa League. Detta har gjort honom het på transfermarknaden, men under dagen har tyska Bayer Leverkusen offentliggjort på sociala medier att de har värvat in den jamaicanska anfallaren.

Bailey har skrivit under ett femårskontrakt som kommer att sträcka sig till 2022 och uppges få tröja nummer nio. Enligt Metro skall tonåringen ha kostat det tyska laget runt 10 miljoner pund och ansluter till klubben med omedelbar verkan.

Trots stort intresse från Manchester United drog sig Bailey för att gå till den stora engelska klubben, detta då han menade på att han inte skulle få tillräckligt med speltid.

– Om Manchester United vill värva mig, men inte kan ge mig garantin att jag kommer att spela kontinuerligt, så kommer jag att avfärda dem. Det är så enkelt, sade Bailey via Goal.

Även Chelsea och Liverpool uppges ha varit intresserade, men det var ett intresse som inte utvecklade sig till någonting mer.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply