Klart: Emil Forsberg förlänger med RB Leipzig

Tyska nykomlingen Leipzig förlänger med svenske anfallaren Emil Forsberg

Den tyska Bundesliga-nykomlingen Redbull Leipzig förlänger med sin stjärnanfallare från Sverige. Idag blev det klart att Emil Forsberg kommer förlänga sitt kontrakt till 2022 med den tyska klubben.

Redbull Leipzig har överraskat de flesta den här säsongen. Efter att ha gått upp från Bundesliga 2 inför den här säsongen har man nu visat tyskarna att man är att räkna med. Efter 19 omgångar har den tyska nykomlingen spelat ihop hela 42 poäng, vilket gör de till tvåa i tabellen. Bara giganten Bayern Munchen har fler poäng.

Trea ligger fjolårets bottenlag Frankfurt, sen är det jämt mellan de resterande lagen, som är exempelvis Dortmund, Hoffenheim och Hertha Berlin. Fortsätter nykomlingen såhär har de goda chanser att spela i Champions League till nästa säsong.

Förlänger med svenske Forsberg

Och vill man spela Champions League kan det vara bra att förlänga med sina storspelare, vilket Leipzig nu gjort. Enligt den tyska klubbens officiella hemsida har Emil Forsberg nu kritat på ett nytt kontrakt.

– Jag känner mig som hemma här och uppskattar det väldigt mycket här och vill uppnå ännu mer RB Leipzig, säger Forsberg enligt klubbens Twitter-konto, skriver Fotbollskanalen.

Sportbladet rapporterar samtidigt att Forsberg i och med det här fördubblar sin lön. Han är dock fortfarande en bra bit ifrån de som tjänar mest i tyska Bundesliga.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply