Officiellt: Sneijder förlänger med Galatasaray

Skriver nytt kontrakt med turkiska klubben

Wesley Sneijder blir kvar i Galatasaray. Under söndagen meddelade den turkiska klubben att man förlängt med holländaren.

Wesley Sneijder har suttit på ett utgående kontrakt med Galatasaray och rykten har placerat honom i flera storklubbar. Främst har det handlat om en återvändo till Inter Milan men även Juventus har pekats ut som en möjlig klubbadress för mittfältaren. Men nu står det klart att 31-åringen blir kvar i Süper Lig fram till år 2018, rapporterar klubben själv på sin officiella hemsida.

I kontraktet ingår en årslön på 3,2 miljoner euro, en sign-on-bonus på 1,3 miljoner euro, 20 000 euro per spelad match och en hel del andra bonusar.

Historisk i Turkiet

När Galatasaray värvade holländaren år 2013 ansågs det vara en riktig prestigevärvning. Sneijder, som förutom Inter tillhört klubbar som Real Madrid och Ajax hade därför en otrolig stjärnstämpel när han anslöt sig till turkarna. Med sina 37 mål och 18 assist på 111 matcher har han gjort ett fint avtryck i klubben och blivit historisk som en av de största i den turkiska ligans historia.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply