bet365

Uppgifter: Klopp på väg till Fenerbahce

Den tyske tränaren Jürgen Klopp har setts på Istanbuls flygplats

Det är sedan tidigare känt att den tyske tränaren Jürgen Klopp kommer lämna Borussia Dortmund efter säsongen. Han har sedan dess placerats i både Manchester City och Paris Saint-Germain, de som enligt ryktena legat närmast är dock Liverpool. Nu verkar dom få tuff konkurrens från Turkiet och Fenerbahce. 

Jürgen Klopp meddelade tidigare under säsongen att detta blir hans sista på Dortmund-bänken, efter säsongen lämnar den tyske tränaren klubben som han tog över 2008 då han lämnade Mainz och byggde upp ett gammalt storlag till en europeisk storklubb igen. Läs vår skribent Julia Gustavsson Ylönens krönika om Jürgen Klopp här nedan.

Läs krönikan: Jürgen Klopp gav oss tro på en annan fotbollsvärld

Sedan beskedet att 47-årige Klopp lämnar Borussia Dortmund har det surrats vilt om var nästa adress blir. Både Manchester City och Paris Saint-Germain har nämnts som möjliga klubbar. Den klubb som det pratats mest om är dock Premier League-klubben Liverpool som enligt rapporter mer än gärna ser den tyske tränaren på deras bänk nästa säsong.

Har setts i Istanbul

Nu får de dock tuff konkurrens från en turkisk storklubb. Den turkiska tabloiden DHA skriver under måndagen att Klopp synts till på flygpatsen Sabiha Gökçen i Istanbul, tillsammans med sin agent och sin fru. Den turkiska tidningen skriver att anledningen till besöket ska stavas Fenerbahce. Klopp ska enligt uppgifter resa vidare till Fenerbahces träningsanläggning för att diskutera en eventuell flytt till den turkiska storklubben. Enligt ryktena ska Klopp vara nära att komma överens med den turkiska klubben, även om vissa detaljer återstår.

Fenerbahce fightas med Galatasaray om ligatiteln där de med två omgångar kvar att spela ligger tre poäng efter sina rivaler. De är även vidare till semifinal i den inhemska cupen, trots det ser det ut som att den nuvarande tränaren Ismail Kartal får lämna efter säsongen.

Den turkiska storklubben får nästa säsong dessutom återvända till spel ute i Europa, efter att ha avtjänat till straff som innebar att de inte fick tävla i några av UEFAs tävlingar under säsongen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply