Tungt poängtapp för Gnaget

bet365

Efter vinster mot IFK Norrköping, Brommapojkarna och framförallt Helsingborg var AIK optimistiska inför matchen mot Mjällby. Man låg på en femteplats, och även om man inte kunde klättra ville man åtminstone stänga gapet upp till Malmö och Elfsborg till endast en poäng. Så blev inte fallet, då det blev 0-0, vilket bröt AIK:s vinstsvit, medan Mjällby bröt en nedåtgående spiral.

AIK pressade Mjällby rejält de första 15 minuterna. Martin Kayongo Mutumba, Henok Goitom och Nabil Bahoui visade upp sina kvalitéer, men de farliga målchanserna uteblev. Goitom var närmast med ett skott tätt utanför, men den förre AIK-keepern Mattias Asper såg ut att veta att skottet skulle gå ut och var fortsatt lugn.

Mjällby saknade sin skyttekung och förre AIK:aren Kristian Haynes och backjätten Jasmin Sudic, vilket tydligt märktes i deras spel. Gästerna satsade på omställningar och djupledspassningar, men ingenting fungerade som det skulle för de heller vad gäller målchanserna. I andra halvlek hade Robin Strömberg ett jätteläge när han kom inrusande i straffområdet men sköt utanför, efter att Niklas Backman tappat bollen.

Backman gjorde för övrigt sin första match för säsongen i AIK efter en tung knäskada. Han ersatte Alexander Milosevic som var avstängd, medan Daniel Majstorovic saknades i truppen. Även AIK:s huvudtränare Andreas Alm var avstängd efter att ha blivit uppskickad på läktaren i matchen mot Helsingborg, vilket ledde till att AIK-legendaren och assisterande tränaren Nebojsa Novakovic fick leda laget.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply