Tung hemmaförlust för Malmö

Malmö FF hade fortfarande chans på avancemang till Champions League-slutspel inför de två avslutande omgångarna, men då krävdes seger hemma mot Juventus på Malmö New Stadium, som arenan heter i UEFA-sammanhang, under onsdagskvällen.

De svenska mästarna höll länge jämna steg med sina italienska motsvarigheter och fick med sig 0-0 in till halvtidsvilan, bland annat efter några svettiga räddningar från målvakten Robin Olsen. Allra svettigast var det på Arturo Vidals lyftning fram mot Claudio Marchisio i den 36:e minuten när Olsen gjorde en fantastisk reflexräddning på ett skott från nära håll.

Malmös enda chans i den första halvleken kom med bara några minuter kvar att spela. Markus Rosenberg petade ut bollen till lagkamraten Emil Forsberg till vänster i straffområdet och Forsberg tog med sig bollen i djupled.

Forsberg fick dock bollen lite för långt ifrån sig, hamnade ur vinkel och sköt i burgaveln när Juventus-målvakten Gianluigi Buffon var snabbt ute och täckte ytor. Mållöst efter första halvlek alltså – men det blev det ändring på tidigt i andra.

Gästerna kom ut som ett nytt lag efter pausvilan och fick utdelning redan efter tre minuter när Marchisio friställde Fernando Llorente, som rundade Olsen och la in bollen i den tomma målburen.

Juventus kontrollerade sedan matchen och Malmö kom aldrig riktigt nära en kvittering. Alvaro Morata byttes in och träffade ribban från nära håll innan Carlos Tevéz dödade matchen med sitt 0-2-mål i slutminuterna. Ett omdiskuterat mål eftersom Erik Johansson skulle haft frispark i momentet innan när han blev nerdragen av Morata.

Markus Rosenberg hade en del halvchanser men närmare än så kom aldrig Malmö efter Forsbergs chans. Nu får skåningarna inrikta sig på att försöka ta tredjeplatsen i gruppen och därmed gå till Europa League-slutspel. Då krävs det seger på bortaplan mot Olympiakos om två veckor.