bet365

Trots utebliven De Gea-värvning – Real Madrid måste betala stjärnmålvakten

bet365

Real Madrid är skyldiga att betala ut kompensation till De Gea

Manchester United, David De Gea och Real Madrid. Där har ni tre komponenter för en riktig transfersoppa. Under flera månader har den spanske landslagsmålvakten ryktats vara på väg till Madrid och under Deadline Day tycktes även övergången bli verklighet. Men Real Madrid blev blåsta på stjärnmålvakten och tvingas nu betala ut en saftig kompensation till De Gea, enligt spansk media.

De flesta som följt händelserna på transfermarknaden och framförallt på Deadline Day känner nog till att Real Madrid till sist misslyckades med värvningen av Manchester Uniteds målvakt, David De Gea. Förhandlingarna mellan parterna höll på till sent under måndagskvällen och allting talade för en överenskommelse för affärens alla aktörer.

Men övergången blev till sist inte av och orsakerna till varför det blev som det blev har varit många. Klubbarna skyller på varandra och tänkbara orsaker har sagts vara att papprerna blev inskickade för sent och att det även kan ha varit fel filformat. Real Madrid satte sitt hopp till UEFA, men fick nobben och därmed stod det klart att klubben hade gått miste om David De Gea, som fortsatt kommer att tillhöra Manchester United den närmsta tiden. Trots att övergången inte gick i lås uppger flera källor att den spanska storklubben nu är tvungna att betala ut en stor summa till målvakten.

Enligt spansk media får De Gea 140 miljoner kronor

Under gårdagen florerade uppgifter som menade att Real Madrid, tack vare sitt förhandsavtal med stjärnmålvakten, måste betala ut en kompensation till De Gea. Enligt den spanska tidningen El Pais ska Real Madrid vara skyldiga att betala 140 miljoner kronor sammanlagt till De Gea. Den kvicke burväktaren ska, i det förhandsavtal han hade med Real, få 90 miljoner kronor i ersättning eftersom en eventuell övergång inte gick i lås innan den 20 augusti. Han ska även få ytterligare 50 miljoner då övergången uteblev helt och hållet vilket innebär att Real Madrid får betala rejält för kalaset.

De extra 50 miljonerna var tänkt att täcka den uteblivna lönen från De Geas nuvarande kontrakt i Manchester United.

Daily Mail menar annorlunda

Den engelska tidningen Daily Mail medger att flera källor har gått ut med ovanstående nyhet, men rapporterar samtidigt att den nyss nämnda kompensationssumman till De Gea sägs vara alltför hög och att motsvarande 48 miljoner kronor är mer rimligt.

Affären skall även ha innehållit Real Madrids målvakt, Keylor Navas, som skulle gått det motsatta hållet till England.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply