Trots ont om speltid – Ferdad Ayaz lånas inte ut

Ferdad Ayaz agent bekräftar intresse – men klubben vill inte låna ut

Förra säsongen gjorde Ferdad Ayaz Succé i Degerfors och köptes därefter upp av Gaziantepspor, där det inte blivit allt för mycket speltid för U21-landslagsmannen.

Nu uttalar sig spelarens agent, Abdurrahim Bayindir i en intervju med FotbollDirekt att hans klient vill ha speltid.

– Jo, det stämmer att Ferhad behöver speltid. Det är viktigt för oss. Men det betyder inte att klubben vill sälja honom. Även om han inte fått så mycket speltid så betyder det inte att han är i frysboxen, säger Abdurrahim Bayindir till siten.

Ayaz har för närvarande tre år kvar på kontraktet, men Süper Lig-klubben verkar inte gå med på en utlåning.

– Jag tror inte att Gaziantepspor är 100 procent intresserade av en utlåning. Det beror på till vilken klubb i så fall. Om de kommer låna ut honom gratis någonstans? Det tror jag inte. Att låna ut honom till en svensk klubb i januarifönstret, då säsongen i Sverige inte är i gång förrän i april … det blir inte en smart lösning, säger han.

”Kommer klart lyssna på bud”

Då klubben inte alls har i tankarna att låna ut svensken kan istället en övergång ligga närmre till hand, och det finns intresserade klubbar från Sverige.

– Det finns flera intresseförfrågningar från Sverige. Det är några som har ringt mig, men alla vill veta siffror. Hur mycket det skulle kosta. Den som är intresserad måste komma med ett officiellt intresse om det ska vara någon idé att gå vidare med det. Ärligt talat tror jag inte så många svenska klubbar har ekonomin för att köpa honom. Sedan ska man självklart lyssna på allt intresse som kommer in, men jag tror inte så många har råd med ett köp, säger Abdurrahim Bayindir som också tror att klubben kommer satsa på Azay framöver.

– De har framtidsplaner för Ferhad. Det var därför de värvade honom från Degerfors och gav en ganska bra summa för honom. Presidenten själv var och scoutade honom i Sverige i Degerfors. Vilket gör att de verkligen ville ha honom, avslutar Abdurrahim Bayindir.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365