Tre säkra poäng trots mardrömsöppning

Matchen började på bästa möjliga vis för Getafe när de redan efter kvarten spelad ledde med 2-0. Sergio Escudero inledde målskyttet i den tionde minuten och Lisandro López utökade ledningen för hemmalaget kort därefter.

Barcelona ställde upp med ett starkt lag om man ser till vad tränare ”Tata” Martino hade till sitt förfogande. I skadade Lionel Messi och avstängde Neymars frånvaro visade Pedro Rodríguez att han är en eventuell startman. Efter halvtimmen spelad fick spanjoren en djupledsboll av landsmannen Francesc Fàbregas och lobbade bollen läckert över målvakten. Sedan dröjde det bara några minuter innan Pedro skulle presentera sig igen – två gånger om dessutom. Ett äkta hattrick var fullbordat av 26-åringen inom loppet av åtta minuter och katalanerna gick ut med 3-2 till halvtidsvilan.

Den andra halvleken var en relativt händelsefattig sådan. Barcelona spelade lugnt och behärskat och kontrollerade matchen.

Nådastöten kom snabbt. Pedro tackade Fàbregas för framspelningen till 2-1-målet genom att assistera honom i den 68:e minuten. Mittfältaren dunkade bestämt dit bollen på volley med sin vänsterfot.

Kort därefter blev Pedro omkullsprungen i straffområdet. Domaren Alberto Undiano Mallenco tvekade inte en sekund utan dömde straff. Fàbregas placerade in bollen i målvaktens vänstra hörn och säkerställde resultatet för kvällen: 2-5.

Barcelona delar serieledningen med Atlético Madrid på 46 poäng. Real Madrid ligger duon hack i häl och spelar sin 17:e match mot Valencia i kväll. Vid vinst går laget upp på 41 inspelade poäng.