Tottenham river kontraktet med anfallaren

Efter att inte fått spela sedan maj lämnar han nu klubben

Efter mycket velande fram och tillbaka har nu Tottenham och anfallaren Emmanuel Adebayor kommit fram till ett ömsesidigt beslut – anfallarens kontrakt termineras i förtid.

Ett meddelande på Tottenhams officiella hemsida på söndag morgon informerade om att klubben och togolesen har kommit fram till att gå skilda vägar. Adebayor, 31, har inte fått spela en match sen i maj och blev inte uttagen i varken klubbens Premier Leauge eller Europa League trupper. Han har heller inte fått ett tröjnummer. Det ryktades tidigare i somras om en övergång till Aston Villa, där före detta Tottenhamtränaren Tim Sherwood numera är coach, eller West Ham, men det blev inget. Enligt den brittiska tidningen The Guardian sade Tottenhams tränare Mauricio Pochettino följande på fredagens presskonferens:
– Jag var väldigt tydlig med honom, vi hade en konversation innan slutet av förra säsongen och jag förklarade min idé för honom. Jag tror att det är tydligt att han inte är i mina tankar eller i Tottenhams framtidsplaner. Det är inte ett problem för varken honom eller för oss. Det var tydligt ifrån början för tre eller fyra månader sen och det var hans beslut huruvida han skulle stanna eller inte.

Adebayor ska ha haft tillåtelse att hitta en annan klubb men han ska ha vägrat lämna White Hart Lane om inte Tottenham betalade honom resten av hans kontrakt, uppskattat till ungefär £5m. Anfallaren har varit i klubben i fyra år med en kontrakt som skulle gått ut nästa sommar. Han kom till Tottenham på lån från Manchester City 2011 och gjorde 18 mål för de liljevita innan han gjorde en permanent övergång följande säsong.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply