Topp 5: Klassiska comebacker i Premier League

1. Newcastle – Arsenal 4-4

Cheick Tiote

En av de mest smärtsamma matcherna som Arsenal-supporter måste vara den i nordöstra England en kall februarikväll i Newcastle. Arsenal bjöd på bländande fotboll första halvlek och ledde med hela 0-4 via mål från Theo Walcott, Johan Djourou och två stycken från Robin van Persie.

Det var andra halvlek allt började gå fel. Tidigt i andra halvlek går Joey Barton in fult på Abou Diaby och fransmannen tappar huvudet och visas ut. Men Arsenal hade ändå 0-4 så matchen var i princip redan hemma. I den 68e minuten ger Phil Dowd Newcastle en billig straff som Leon Best slår in. Fortfarande 1-4 med tjugo minuter kvar.

Med en kvart kvar gör Best sitt andra mål och det står 2-4. Om straff nummer ett var billig så var Newcastles andra straff betydligt billigare. På den andra straffen klev Barton fram och satte dit 3-4.

Den mest minnesvärda stunden från matchen kom sen, med ett par minuter kvar av matchen, när Wojciech Szczesny boxade ut en hörna och Cheick Tioté bombade in 4-4 på en makalös volley i hörnet. Bilden ovan är precis när Tioté inser att han satte spiken i kistan på den kanske mest otroliga comebacken i Premier Leagues historia.

Sidor: 1 2 3 4 5