Topp 5: Klassiska comebacker i Premier League

Fem klassiska Premier League-comebacker

Vilka är de bästa Premier League-comebackerna? En av de mest lockande attributen med Premier League är att lagen aldrig ger upp. Det är en liga med en energi som man finner i få andra länder, på fotbollsplanen givetvis. Att fotbollen går ut på energi i England har även gjort att vi har sett några klassiska comebacker i Premier League som har fått hela fotbollsvärlden att höja sina ögonbryn, och inte bara vid ett tillfälle.

Några av de som kommer upp på näthinnan är Manchester Citys makalösa comeback på övertid mot Queens Park Rangers, en vändning som gav dem titeln. En annan är Norwich upphämtning mot Middlesbrough 2005 där man låg under med 1-4 i den 78e minuten för att sedan hämta upp till 4-4. Men vilka är egentligen de fem främsta Premier League-comebackerna?

Premier Leagues fem främsta comebacker

Vi på Silly Season Sverige har listat fem av de absolut spännande, kioskvältande och otroliga comebacker de 23 senaste åren i Premier League. Det spelar ingen roll om vändningen innebar en seger eller ett oavgjort resultat, det handlar bara om att ha hämtat upp ett läge som de flesta trodde var omöjligt att hämta upp. Nu tar vi en titt på fem klassiska comebacker i Premier League.

Bubblare: Bolton-Arsenal 2-3 år 2008, Tottenham-Aston Villa 4-4 år 2008, Arsenal-Tottenham 4-4 år 2009 och Wolverhampton-Leicester 4-3 år 2003.

5. Norwich – Middlesbrough 4-4

Norwich-Middlesbrough 4-4

En av matcherna som inte har fått mycket uppmärksamhet bland de unga fansen nuförtiden är den mellan Norwich och Middlesbrough i Premier League, säsongen 2004/2005. Norwich låg i ett prekärt läge i tabellen efter tre raka förluster under jultiden. Då tog man emot Middlesbrough, en match man var mycket självsäkra över att kunna plocka hem viktiga poäng.

Matchen började med att Norwich tog ledningen, men Middlesbrough smällde in tre snabba mål på Carrow Road och det stod 1-3. Matchen pågick och Norwich lyckades aldrig skapa något direkt tryck. Men i 78e minuten trodde alla att matchen var över när Jimmy-Floyd Hasselbaink satte 1-4 på frispark. Norwich gav dock inte upp trots att fansen började lämna arenan.

Med tio minuter kvar smällde den förre supertalangen Dean Ashton in 2-4. I den 90e minuten nickade Gary McKenzie in 3-4 bakom Mark Schwarzer och lite hopp tändes hos kanariefåglarna. Carrow Road höll på att explodera när klubbkaptenen Adam Drury nickade in 4-4, som bilden ovan visar, och räddade en sagolik poäng.

Sidor: 1 2 3 4 5