Topp 10: Premier Leagues pricksäkraste frisparksskyttar

Bästa frisparksskyttarna Premier League – vem är den bästa frisparksskytten i Premier League?

Vilka är de bästa frisparksskyttarna i Premier League? Vem är den bästa frisparksskytten i Premier League? Här handlar det inte om spelare som gjort flest frisparksmål i Premier League, utan om spelare som gjort procentuellt gjort flest mål. Det finns många olika typer av drömmål i fotbollen. Det finns akrobatiska cykelsparkar, dundrande långskott och perfekta volleyskott som resulterar i mål som etsar sig fast i våra näthinnor för alltid.

En perfekt frispark är dock en personlig favorit, när de är som bäst finns det ingen snyggare kategori av mål enligt mig. Då tycker jag att vi ska lyfta fram och hylla de i Premier League som är bäst någonsin på just dessa mål. Denna lista handlar som sagt inte om vem som har gjort allra flest frisparksmål, utan vem som har högst procent av sina frisparkar i mål. Alltså vilka som är de bästa frisparksskyttarna i Premier League. Listan är baserad på statistik från säsongen 2001/2002 och framåt. Se och spela på fotboll live =>

Bästa frisparksskyttarna Premier League - vem är den bästa frisparksskytten i Premier League?

Topp 10: Bästa frisparksskyttarna Premier League

Vi på Silly Season Sverige har ett brett utbud på listor som ni kan underhålla er med och lära er nördkunskaper. Vem vet, någon dag kanske ni kan imponera på polarna med kunskaper om Premier League-spelarna som har dragit på sig flest frisparkar någonsin, 10 konstiga skador inom fotbollen eller 10 dyraste spelarköpen i La Ligas historia. Se och spela på fotboll live =>

10. Laurent Robert

På 154 skott satte Laurent Robert 10 frisparkar i mål. Det gör att den förre Newcastle-spelaren satte 6.5% av sina frisparkar, vilket göt honom till en av de 10 pricksäkraste frisparksskyttarna någonsin.

9. Leighton Baines

Evertons vänsterback Leighton Baines är känd för att vara en av de bästa frisparksskyttarna i Premier League. Det är han också historiskt sett, då han har satt 5 frisparkar på 76 skott. Han har därmed satt 6.6% av sina frisparkar.

8. Ryan Giggs

Den gamle legendaren Ryan Giggs, som till slut gick i pension, även om man började undra om han någonsin skulle göra det. Han var bra på väldigt mycket, även frisparkar. Han satte 5 frisparkar av 73 skott, vilket ger honom en procent på 6.8 i mål. Det gör honom till en av de bästa frisparksskyttarna i Premier League.

Bästa frisparksskyttarna Premier League - vem är den bästa frisparksskytten i Premier League?

7. Danny Murphy

Den gamle Liverpool– och Fulham-spelaren Danny Murphy var en spelare som spelade med stort hjärta, men han kunde ibland bjuda på lite finess också. Det visade han inte minst med sina frisparkar. På 67 skott satte han 5 frisparkar, vilket ger honom en 7.5% i lyckade frisparkar.

6. Thierry Henry

En utav Premier Leagues allra bästa spelare någonsin. Det finns få spelare som har gjort fler mål än honom i den engelska högstadivisionen, och det gäller även när man talar om endast frisparkar. Han satte hela 12 frisparkar under sin tid i England, men det var på 144 skott. Han satte alltså 8.3% av sina frisparkar, vilket gör honom till en av de bästa frisparksskyttarna i Premier League någonsin.

5. Nolberto Solano

Nolberto Solano representerade många olika lag i det engelska ligasystemet, men det var framförallt under sina två sejourer i Newcastle United som han gjorde sig ett namn att räkna med i England. På 78 skott lyckades han sätta 7 frisparkar direkt i mål. Han satte därmed 9.0% av sina frisparkar i mål, vilket solklart gör honom till en av bästa frisparksskyttarna i Premier League.

4. David Beckham

David Beckham är också en av de bästa frisparksskyttarna i Premier League. Få spelare är lika kända för sina frisparkar som David Beckham. Fotbollslegendaren var förutom en duktig prickskytt på fasta situationer en bra framspelare via hörnor och frisparkar. Denna lista handlar dock bara om målgörare från frisparkar, och där landar Beckham på en fjärdeplats. Med 5 mål på 54 skott satte han 9.3% av sina frisparkar.

Bästa frisparksskyttarna Premier League - vem är den bästa frisparksskytten i Premier League?

3. Jimmy Floyd Hasselbaink

Chelsea-legendaren Jimmy Floyd Hasselbaink är en av de bästa frisparksskyttarna i Premier League. Med sina 6 mål på 62 skott satte han 9.7% av sina frisparkar.

2. Sebastian Larsson

Vår svenska stjärna, Sebastian Larsson, tillhör också eliten bland frisparksskyttar. Han är den näst bästa när det gäller de bästa frisparksskyttarna i Premier League. Den svenske landslagsmittfältaren placerar sig på en andraplats på listan med de bästa frisparksskyttarna i Premier League. Han är en utav de som har satt flest frisparkar någonsin med sina 11 mål på 90 skott. Det ger honom en målprocent på 12.2% på frisparkar.

1. Juan Mata

Manchester Uniteds mittfältare Juan Mata är efter sin tid i Manchester-klubben och Chelsea den som toppar denna lista. Mata är den pricksäkraste frisparksskytten i Premier League. Han är alltså Premier Leagues bästa frisparksskytt genom tiderna. Han har gjort 5 mål på ynka 28 försök, vilket ger honom en målprocent på 17.8 procent, vilket gör att han krossar allt motstånd på listan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply