Topp 10: Fotbollsvärldens dyraste övergångar någonsin - Silly Season

Topp 10: Fotbollsvärldens dyraste övergångar någonsin

Topp 10: Fotbollsvärldens dyraste övergångar någonsin

10 dyraste övergångarna någonsin

Dyraste övergångarna någonsin i fotbollsvärlden? Har du någonsin undrat vilka som är de dyraste övergångarna i fotboll? Det finns otroligt många spelare som köps och säljs hela tiden, men vilka är egentligen de dyraste övergångarna? För att att hitta dyraste övergångarna genom tiderna så har vi gått igenom gamla artiklar och listor som vi har upprättat. Nu kan vi på Silly Season Sverige presentera vår lista där vi har nu  satt ihop en överblick av de 10 dyraste övergångarna. Några av listorna vi upprättat inom området är bland annat dyraste startelvorna i Premier Leaguedyraste spelarna över 30 år och dyraste försvararna genom tiderna.

Högsta transfersumma i fotboll? Dyraste övergångarna i fotboll? Real Madrids förvärv av Bale och hans transfersumma finns med bland de dyraste övergångarna i fotbollshistorien. Något som blir extra tydligt i och med denna lista är att de spanska La Liga topplagen Real Madrid och Barcelona står för majoriteten av förvärven och att engelska Premier League står för försäljningarna bland de dyraste övergångarna någonsin. Som spelare är det såklart häftigt att vara en av de dyraste fotbollsspelarna på planeten men pressen måste också vara otroligt hög. Det är så att svettdropparna bryter ut i pannan vid bara tanken! Men för de pengar som läggs ut så handlar det också om fotbollsspelare av högsta klass som är en fröjd för ögat att beakta.

Topp 10 Fotbollsvärldens dyraste övergångar någonsin - Álvaro Morata

10 dyraste övergångarna genom tiderna

För dig som är intresserad av dyraste övergångarna från Allsvenskan så kan du ta en titt på vår Lista med Allsvenskans dyraste övergångar någonsin. Om du däremot är intresserad av de dyraste övergångarna till Allsvenskan så får du vänta då listan ännu inte upprättats.

Några andra intressanta listor som vi upprättat är bland annat 10 spelare som inte lyckades i Chelsea, nio världsklasspelare Real Madrid och Barcelona kämpat om och de 0 bästa Manchester United-spelarna genom tiderna. Har du inte sett de innan hoppas vi att du kommer att göra det efter denna lista med de dyraste spelarköpen i fotbollshistorien. Här kommer de dyraste klubbytena i fotbollshistorien, häng med!

 

10. Angel Di Maria – Real Madrid till Manchester United

Topp 10: Fotbollsvärldens dyraste övergångar någonsin

Angel Di Maria är också han med på denna lista, då han gjorde sin omtalade flytt från Real Madrid till Manchester United. Förhoppningen var att Di Maria skulle komma att bli något av en nyckelfigur i klubben som skulle leverera men istället blev det ett mindre fiasko och mittfältaren såldes till Paris Saint-Germain, där han återigen har blommat upp och visat sin fulla kapacitet.

Transfersumma: 75 miljoner euro

Se även: Lista: Tio värsta spelplatserna i VM-sammanhang

Se även: Topp 10: Längsta avstängningarna i Premier League

Se även: Topp 10: Europas bästa bänkvärmare