Tobias Hysén tillbaka till IFK Göteborg?

IFK Göteborg kan få tillbaka Tobias Hysén

Efter att ha flyttat till Kina 2014 kan Tobias Hysén nu vara på väg tillbaka till IFK Göteborg efter att Shanghai SIPG lösen ut svensken fått kontraktet.

Tobias Hysén lämnar Shanghai SIPG, det bekräftar han i en intervju med BBpodd. Enligt spelaren själv kommer hans nuvarande klubb att en göra en storsatsning och kommer därför att lösa svensken från sitt kontrakt. I Kina får klubbarna endast ha tre utländska spelare per lag och därför ska får svensken nu lämna, men det är ingen tvekan om var han kommer att spela

I en intervju med BBpodd berättar Tobias Hysén att IFK Göteborg är det enda alternativet om han blir fri från sin kinesiska klubb.

– Det är så det blir, det är ingenting att hymla med. Det är världens enklaste ekvation, säger han i BBpodd.

För tillfället finns det dock inget som håller på att genomföras för en övergång.

– Det finns ingen övergång som är startad på något sätt. Först ska något hända från klubbens sida. Det är där vi är nu, säger Hysén i BBpodd och fortsätter:

– Men vi har en utlänningskvot i laget som är fylld och det gör att det blir spekulationer om vem som ska lämna. Vi har en utlänning för mycket, helt enkelt.

Kan inleda sin andra sejour i Blåvitt

Tobias Hysén har tidigare spelat i IFK Göteborg mellan åren 2007 och 2013 där det blev totalt 172 ligamatcher och 69 mål. Nu ser han ut att gå mot sin andra sejour på Gamla Ullevi där han bland annat vann SM-guld 2007 och Svenska cupen 2008 och 2013.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply