Tobias Hysén kan gå till Ljungskile

Tobias Hyséns kontrakt med Shanghai SIPG löper ut 2016. Då vill han återvända till IFK Göteborg, men om det inte går har han redan en plan B i Superettan.

Tobias Hysén var något av en ikon för IFK Göteborg under sin tid i klubben, då han bland annat gjorde 172 allsvenska matcher för klubben samt blev seriens skyttekung 2009 med 18 mål. 2013 tog hans tid i klubben slut, då han ville testa på något nytt äventyr, och då blev det det kinesiska Shanghai SIPG för hans del. Snart går hans kontrakt ut, och då hoppas han på en återkomst i Allsvenskans serieledare.

– Jag hoppas att jag ska vara tillräckligt bra för att ta en plats i Blåvitt, men jag förstår om de inte sitter och väntar och håller en plats öppen. Även om jag inte startar alla 30 matcher som jag gjorde förr, så tycker jag fortfarande att jag har kvaliteter som kan bidra, säger Hysén till GT-sporten.

33-åringen har en reservplan ifall flytten till IFK Göteborg fallerar, och den planen ska vara en flytt till Superettan-klubben Ljunskile SK.

– Då går jag till Ljungskile och har Hannes Stiller som assisterande tränare. Det började som en rolig grej när det gick så bra för Lasse Vibe i Blåvitt och det var lite kasst här i Kina. Mina kompisar skojade och sa att jag inte har en plats i Blåvitt längre, de har ju Vibe. Du kan komma till oss skrev Hannes, du får köpa dina egna skor och tvätta dina egna kläder men jag kan köra dig till träningen varje dag. Det har blivit en grej av det, så nu kör vi på det. Om det skiter sig med Blåvitt och Hannes är kvar, då blir det Ljungskile, säger han till GT-sporten.

– Jag har svårt att se mig själv gå till något annat lag än Blåvitt i allsvenskan. Då hade det fått bli något i närheten, alternativet alla tänker på är BK Häcken men vill jag spela så länge som möjligt och då kan jag inte träna konstant på konstgräs. Min kropp skulle inte hålla för det. Sen kommer Falkenberg och Halmstad, de som är närmast i allsvenskan, men köra ner dit varje dag själv från Göteborg… då åker jag hellre med Hannes till Ljungskile, fortsätter Hysén

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply