Thelin skickade Malmö vidare i CL

Det första mötet mellan Malmö FF och FK Ventspils slutade som bekant 0-0 på Swedbank Stadion efter att lettländarna ”parkerade bussen” under stora delar av matchen. Inför returen i Lettland var man dock tvungna att öppna sig mer och det passade Malmö. Trots det blev det en mycket knapp 0-1-seger men det räckte för att avancera till den tredje kvalomgången mot Sparta Prag.

Ventspils öppnade med ett högre spel och försökte sätta ett tidigt mål. Man lyckades pressa tillbaka Malmö en del men man hade inte riktigt kvalitén i straffområdet. Malmö gjorde istället ett tidigt mål genom nyförvärvet Isaac Kiese Thelin som kunde sätta bollen i öppet mål efter att Emil Forsberg lobbade målvakten, via hans händer, för att sedan hitta Thelin på mållinjen.

Målchanserna var fortfarande främst Malmös matchen igenom och vi fick se flera 100%-iga målchanser via Emil Forsberg, inhoppande Magnus Eriksson och Simon Kroon, men närmst man kom ett 0-2-mål var ett stolpskott.

Malmö höll ut matchen igenom och nu väntar ett oerhört tufft dubbelmöte mot suveräna tjeckiska mästarna Sparta Prag. Man börjar borta i Prag på tisdag (29e juli). Om de åker ut mot Sparta Prag väntar ändå ett playoff för att spela Europa League. Om man vinner väntar playoff till Champions League och om man förlorar det blir det ändå spel i Europa League.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply