Tevez bröt CL-måltorkan när MFF besegrades

Det var en rolig match från början där Juventus spelade snabbt passningsspel men hade svårt att hitta några klara målchanser. MFF hade också sina perioder och spelade stundtals väldigt fin fotboll även dem. Det var även svenskarna som fick matchen första bästa målchans när Magnus Eriksson fick en volleychans, men Buffon styrde ut till hörna.

Malmös försvarsinsats i den första halvleken var exemplarisk så hemmalaget hade det extremt svårt att skapa målchanser. De fick dock ett bra  läge i minut 34 när Fernando Llorente sköt, men då seglade bollen precis utanför. När domaren blåste för pausvila så var det mållöst, 0-0.

I den andra halvleken ökades matchtempot och då blev det svårare att hänga med för MFF. Malmö hade sina stunder men Juventus kapade väldigt många lägen.

Italienarna fick också in ledningsmålet i den 59:e minuten när de rullade upp ett fint anfall där Asamoah klackade till Carlos Tevez som la in 1-0. Tevez bröt därmed sin måltorka i Champions League. 2009 i Manchester United-tröjan var den senaste gånger Tevez gjorde mål i CL.

Robin Olsen var bra och räddade svenskarna flera gånger, men på Juventus 2-0-mål kunde han nog ha agerat lite bättre på. Tevez slog en frispark i ‘målvaktens hörn’ och där var inte Olsen. Han hade letat sig in bakom muren, ganska mitt i mål. Det målet stängde matchen i och med det målet och Juve vann med 2-0.

Trots en förlust så måste Malmö FF ändå vara väldigt nöjda med sin insats. En riktigt bra insats, men de orkade inte hålla emot i den andra halvleken. En rättvis Juventus-seger.