Uppgifter: Liverpool lägger bud på Luan

Uppgifter: Liverpool lägger bud på Luan

Monsterbud på den brasilianske anfallaren

Liverpool anser sig inte vara klara i transferfönstret och enligt rapporter från Brasilien så skall den engelska klubben ha kommit med ett bud på den brasilianske anfallaren Luan, som spelar i Gremio.

Liverpools sommar och transferfönster har varit ett ganska aktivt sådant, där de har tagit in flertalet nya spelare, samtidigt som de också har låtit många gå. Jürgen Klopp har varit väldigt rakt på sak gällande vilka spelare han vill behålla och vilka som kan leta upp nya klubbar, då de inte kommer få någon speltid. Med en dag kvar tills transferfönstret stänger är aktiviteten fortfarande hög och Liverpool ryktas inte vara helt klara med sina sommarvärvningar.

Det är brasilianska medier samt den engelska tidningen The Telegraph som rapporterar om att Merseysideklubben skall ha lagt ett bud på 30 miljoner pund på Gremios anfallare Luan. Brasilianaren lyckades få ögonen på sig under OS i Brasilien 2016 där han gjorde två mål och bidrog till Brasiliens guldtåg, när de tog guld i Rio. 23åringen fick spela fem matcher och gjorde mål i 2-0 vinsten mot Colombia samt 6-0 matchen mot Honduras. För sitt klubblag Gremio spelade Luan 55 gånger förra säsongen, och gjorde 17 mål när Gremio hamnade på en tredjeplats i den brasilianska högstaligan.

Enligt vidare rapporter så ser det mörkt ut för Liverpoolanfallaren Daniel Sturridge, då tränare Klopp skall vara intresserad av att para ihop Luan med Roberto Firmino och Philippe Coutinho i en ny attackform.

En affär kan dock visa sig bli svår och komplicerad, då det finns en tredje part involverad eftersom Gremio enbart äger 70 procent av hans ekonomiska rättigheter. Men Gremios president var öppen för en flytt och menade på att allting kan hända.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply