Sveriges trupp till U21-EM – Claesson petad

INGEN CLAESSON I SVERIGES TRUPP TILL EM I TJECKIEN

Det var många väntade namn i Håkan Ericsons U21-trupp som presenterades på onsdagen – fattades, gjorde dock Elfsborgs Viktor Claesson.

Den 18 juni sparkar Håkan Ericson och hans U21-landslag igång EM i Tjeckien. I det första mötet ställs man mot Italien, i en grupp där också England och Portugal kommer att stå som motstånd, innan det är dags för ett eventuellt slutspel.

Viktiga spelare skadade

Men när förbundskapten Ericson presenterade sin 23-mannatrupp under tisdagens presskonferens, var det många som höjde på ögonbrynen. Som väntat kommer en hel del tongivande spelare inte att finnas med på grund av skador, så som Nicklas Bärkroth, Gustav Engvall, Mattias Johansson och Isak Ssewankambo – men i truppen finns inte heller Elfsborgs succéman, Viktor Claesson med.

–  Jag har prioriterat spelarna som var med i höstas väldigt högt. Det skulle väldigt mycket till för att flytta på dem, sade förbundskaptenen under presskonferensen.

”Ville inte spela på kanten”

Vad det gäller petningen av Claesson svarar tränaren att mittfältaren inte kunde erbjudas den plats han önskade. Enligt Ericson ville Elfsborgs-mittfältaren inte spela på kanten, som han blev erbjuden att göra, utan enbart på sin vanliga position, centralt. Konkurrensen med de fyra uttagna anfallarna skulle bli för stor, enligt Ericson, varpå han valde att inte plocka med Värnemo-sonen till mästerskapet.
Att Claesson dock skulle ha tackat ”nej” till att spela på kanten, är något spelaren själv dementerar.

– Det är inget jag har hört. Det får stå för honom och jag får prata med honom om det sen. Det är klart jag är besviken. Jag var inställd på att komma med. Jag har ju varit med förut i U21 och jag tycker att det gått bra i Elfsborg. Men han valde andra framför mig och då får jag respektera det, sade 23-åringen till Sportbladet.

Sveriges premiärmatch i gruppspelet är som nämnt mot Italien den 18:e juni. Därefter väntar England och Portugal den 21:a respektive 24:e.

Truppen till U21-EM

Målvakter

Patrik Carlgren, AIK

Jacob Rinne, Örebro SK

Andreas Linde, Molde

Försvarare

Emil Krafth, Helsingborgs IF

Alexander Milosevic, Besiktas

Filip Helander, Malmö FF

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn

Joseph Baffo, Halmstads BK

Sebastian Holmén, IF Elfsborg

Pa Konate, Malmö FF

Mittfältare

Robin Quaison, Palermo

Oscar Hiljemark, PSV Eindhoven, (kapten)

Oscar Lewicki, Malmö FF

Abdul Khalili, Mersin

Simon Gustafson, BK Häcken

Kristoffer Olsson, FC Midtjylland

Simon Tibbling, FC Groningen

Sam Larsson, Heerenveen

Arber Zeneli, IF Elfsborg

Anfallare

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux

John Guidetti, klubblös

Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach

Mikael Ishak, Randers FC

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply