bet365

Klart: Philip Haglund lämnar Bajen för nykomlingen Sirius

Klart Philip Haglund lämnar Bajen för nykomlingen Sirius

Före detta utlandsproffs lämnar Hammarby för Allsvensk nykomling.

Philip Haglund lämnar efter två säsonger i den grönvita tröjan Hammarby och flyttar norrut till Uppsala. Under måndag morgon blev han klar för IK Sirius.

Sedan han anlände till Hammarby har Philip Haglund varit ordinarie i den grönvita startelvan. Han har ofta häcklats av fansen i sociala medier för att vara extremt slarvig i sitt passningsspel, men nu kan de missnöjda fansen dra en lättnadens suck. Igår morse stod det nämligen klart att den defensive mittfältaren kritat på ett ettårskontrakt för Allsvenska nykomlingen Sirius.

Nye tränaren Kim Bergstrand säger att Haglund är en energisk tvåvägsspelare som bryter mönstret för hur en klassisk Siriusspelare ser ut, och att han hoppas Haglund kommer att bidra med den erfarenhet han samlat på sig från spel I Allsvenskan samt den holländska klubben Heerenveen.

Om övergången säger den nu 29-årige mittfältaren:

– Jag tycker gott om både tränare och laget, det finns en tydlig identitet, fin sammanhållning och bra känsla i gruppen och jag ser fram emot att få representera Sirius som är ett klassiskt lag. Det är kul att Uppsala får ett lag i den högsta serien och det är också på den nivån jag vill spela.

Haglund spelade totalt 50 matcher för Hammarby och gjorde 4 mål.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply