Mittbackstalangen nära Kalmar

bet365

Kalmar FF jagar mittbackstalangen

Sebastian Starke Hedlund lämnade Schalke 04 i våras och anslöt sig till Superettanklubben GAIS. Under säsongen har han stått för en rad fina insatser och uppges nu vara aktuell för Kalmar.

U21-landslagsmannen Sebastian Starke Hedlund var iväg på en sejour hos tyska storklubben Schalke 04 under tre års tid. Där blev det mestadels spel i ungdomslagen för mittbacken. Men under hans sista år tränade han i stort sätt bara med klubbens A-lag vilket gjorde att han väntade på en permanent plats i truppen, en plats han aldrig fick.

När säsongen var över lämnade han därför Schalke och var iväg på provspel hos flera klubbar runt om i Sverige, även utomlands fanns det intresse men till slut föll valet på Superettan och GAIS. Hedlund har gjort bra ifrån sig vilket inte gått övriga klubbar obemärkt förbi.

Allsvenskan nästa steg?

20-åringen sitter på ett utgående kontrakt med Göteborgsklubben och hans nästa steg ser ut att bli Allsvenskan. Det är Fotbollskanalen som rapporterar att Kalmar FF försöker värva mittbacken inför nästa säsong och att man är mycket nära en överenskommelse.

– Han har ett kontrakt med oss som går ut. Sebastian är en bra spelare så jag förstår om klubbar vill ha honom, säger GAIS sportchef Jonas Lundén till sajten.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply