Simon Tibbling utsedd till fansens favorit i Groningen

U21-landslagsmannen får ta emot fin utmärkelse

Simon Tibbling är populär i Holland. Trots att det fortfarande återstår tio matcher av den holländska ligan har svensken redan blivit utsedd till fansens favorit i sin klubb Groningen. På andraplats finner vi svenskkollegan Rasmus Lindgren. 

Simon Tibbling var en av de bästa spelarna när Sveriges U21-landslag tog EM-guld i Tjeckien i somras. Mittfältaren stod då för bland annat för ett av målen i semifinalen mot Danmark. Efter det har Tibbling fortsatt att göra succé i den holländska klubben Groningen, och har varit given i startelvan under hela säsongen. Men inte nog med det. Efter varje match får det holländska lagets fans dela ut poäng till de spelare de tycker presterat bäst, och med hela tio matcher kvar att spela står det redan nu klart att Simon Tibbling samlat ihop flest poäng.

Annan svensk tvåa

Simon Tibbling har redan samlat ihop 27 poäng av klubbens fans. Trots att det endast går att dela ut tre poäng till en spelare per match. Vilket så klart är ett mäkta imponerande facit av den förre Djurgårdsmittfältaren. Tvåa på listan finner vi något överraskande den svenske mittfältskollegan Rasmus Lindgren, som trots att han varit skadedrabbad och endast medverkat i tio matcher samlat ihop just tio poäng.

Groningen parkerar just nu på en tiondeplats i den holländska ligan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply