Red Bull Salzburg lägger bud på AIK:s Alexander Isak

Red Bull Salzburg lägger bud på AIK:s Alexander Isak
bet365

Men Isak själv skall ha avböjt

Den österrikiska klubben Red Bull Salzburg skall ha kommit med ett bud på den unge och mycket lovande anfallaren Alexander Isak som fått sin genombrottssäsong i AIK, men tonåringen själv skall ha tackat nej.

AIK:s unge och mycket lovande talang Alexander Isak är redan mycket eftertraktad, trots att 16åringen fått börja spela för det allsvenska laget först i år och ja, enbart är 16 år gammal. Under sin debutmatch, säsongens andra match mot Östersund, lyckades Isak till och med att göra mål i 2-0 vinsten. Därmed blev han även den yngste fotbollsspelaren genom tiderna att göra mål i Allsvenskan, med sina 16 år och 199 dagar. Några matcher senare var det även dags för det första målet på hemmaplan, då han gjorde det första målet i AIK:s 2-1 vinst över Elfsborg. Den 3:e maj skrev han på sitt första professionella kontrakt med klubben, som löper till och med 2018. Även om förre tränaren Andreas Alm var den som gav honom förtroende att få spela från början har även nye tränaren Rikard Norling gett Isak speltid, vilket har lett till att Isak sammanlagt gjort fyra mål i Allsvenskan hittills under årets säsong.

Nu rapporterar fotbollssajten Fotbolldirekt.se att det är en klubb som har kommit med ett konkret bud på den unge anfallaren. Österrikiske klubben Red Bull Salzburg skall ha lagt ett bud värt 20 miljoner kronor samt en förmånlig vidareförsäljningsklausul. AIK skall ha frågat 16åringen, när budet kom in, hur han ville göra och Isak skall ha tackat nej till klubben.

– Det finns flera klubbar med väldigt konkret intresse för Alexander Isak, så mycket kan jag säga, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till Fotbolldirekt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365