Officiellt: Malmö FF lånar ut Felipe Carvalho

Malmö FF lånar ut Felipe Carvalho

Försvararen får en chans att växa

Malmö FF sänder ut sin mittback Felipe Carvalho på lån till Falkenbergs FF, en övergång som träder i kraft med omedelbar verkan och som gäller året ut.

Malmö FF har en stark och mycket fysisk mittback i uruguayanske Felipe Carvalho och framtiden ser ljus ut för 22åringen. Han kom till Malmö i juli 2015 och blev genast hyllad, med fokus på sitt fysiska spel. Men under årets Allsvenskan har det hittills inte blivit många minuter speltid för mittbacken, enbart två matcher har han deltagit i, och situationen behövde förändras.

Därför skriver Malmö FF på sin officiella hemsida att Carvalho skickas ut på lån och destinationen stavas Falkenbergs FF. Falkenberg, som ligger näst sist i den allsvenska tabellen, behöver all hjälp de kan få för att förhoppningsvis kunna undvika en nedflyttning till Superettan till hösten. Där kommer den fysiske Carvalho in bra, med hungriga ben som lämnats outnyttjade och som nu kan komma till nytta.

Lånekontraktet gäller till och med den 31 december 2016 och under denna perioden så kommer Malmö inte ha någon möjlighet att ta hem honom.

– Den här utlåningen känns väldigt bra för alla inblandade parter. Falkenberg får en bra spelare under hösten. Carvalho har alla förutsättningar att bli en mittback av hög klass och med kontinuerlig speltid på allsvensk nivå kommer han att fortsätta utvecklas. Nästa år får vi tillbaka en ännu bättre spelare och vi ser Carvalho som en viktig del av MFF våren 2017, sade Daniel Andersson, Malmö FF:s sportchef.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply