Mikael Lustig skadad

Mikael Lustig skadad

Skadade ankeln under träningen

Mikael Lustig, som tillsammans med det svenska landslaget förbereder sig för sommarens stundande EM-äventyr i Frankrike, fick idag gå av träningen med en skadad fot enbart två dagar innan matchen mot Slovenien.

Mikael Lustig är en del av Erik Hamréns svenska trupp som skall försöka plöja framgångar i sommarens stundande EM i Frankrike, dit Sverige kvalade i två spännande playoffmöten mot Danmark. Det var riktigt nervigt men tillslut lyckades de gulblåa tröjorna roffa åt sig en av de åtråvärda platserna i de europeiska mästerskapen och har möjligheten att spela mot några av de bästa länderna i Europa. Det är en chans att få hävda sig och för Sverige betyder detta otroligt mycket. Det blir den sista turneringen för Erik Hamrén som förbundskapten innan Janne Andersson tar över. Kim Källström, en veteran som bidragit till de gulblå i 15 år, meddelade idag att han efter EM kommer att hänga upp skorna och flertalet profiler i laget kan vara på väg att göra sin sista stora insats för laget innan de yngre förmågorna tar över.

Fotbollskanalen rapporterar nu att Mikael Lustig var tvungen att avbryta träningen under lördagen, detta med en skadad fot. Något som kommer otroligt olägligt, med EM-premiären enbart två veckor bort och en vänskapsmatch mot Slovenien om två dagar. Sverige tränade på Stockholms Stadion och det var under smålagsspelet som Lustig fick gå av planen med en skadad fot.

– Han fick en känning, men det är ingen fara, sade presschefen Niklas Bodell till Fotbollskanalen.

– Han hamnade i ett ytterläge och twistade foten. Han har haft lite problem med den sedan tidigare, han vrickade den för tre veckor sedan, och fick en känning nu. Han gick av träningen, vi lindade honom och han ska cykla i stället. Det ska inte vara någon fara, sade han.

På måndag möter det svenska landslaget Slovenien i Malmö.

– Jag har inte något annat besked än att han kan spela då. Det ska inte vara någon fara, avslutade Bodell.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply