Kim Källström slutar i landslaget

bet365

Kim Källström slutar i svenska landslaget efter EM

I går kom det uppgifter om att Zlatan Ibrahimovic slutar i landslaget efter sommarens EM-slutspel. Nu meddelar Kim Källström att han avslutar sin landslagskarriär efter mästerskapet.

Under fredagen kunde Dagens Nyheter avslöja att Zlatan Ibrahimovic slutar i det svenska landslaget efter EM, med undantag för ett eventuellt OS i Brasilien senare under sommaren. Dagen efter uppgifterna kunde landslagskollegan Kim Källström meddela att han gör sin sista match för Blågult under turneringen.

Femton år i landslagströjan

Mittfältaren debuterade för Sverige i februari 2001 och har 126 landskamper bakom sig. Han har rutin från EM 2004, 2008, 2012 och VM 2006 och kommer nu pricka av ännu ett Europamästerskap i Frankrike. 33-åringen, som för närvarande spelar i schweiziska Grasshopper, förklarar att han funderat över beslutet en längre tid.

– Det känns som ett väldigt bra läge att avsluta med ett EM-slutspel och det känns bra, säger han i appen ”Blågult inifrån” och fortsätter:

– Det har växt fram under våren, men det var för några minuter sen jag bestämde mig för att säga det. Nej, men, läget känns rätt. De flesta spelare som jag spelat med väldigt länge börjar också sluta. Det kanske är dags för någon annan att ta över.

Sverige inleder sin EM-resa den 13:e juni mot Irland, all information du behöver inför turneringen hittar du här.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply