Svensk målvaktstalang klar för Nottingham Forest

Tim Erlandsson har skrivit på ett 3-årskontrakt med den engelska klubben

Den anrika engelska klubben Nottingham Forest förstärker med svenske målvaktstalangen Tim Erlandsson. 18-åringen har under säsongen varit i Forest på lån och nu meddelar klubben att man skrivit ett 3-årskontrakt med målvakten som lämnar Halmstads BK för de brittiska öarna. 

Tim Erlandsson, så heter Sveriges senaste export till de brittiska öarna. Den 18 år unge målvakten lämnar moderklubben Halmstads BK för den anrika engelska klubben Nottingham Forest, dit han under den gångna säsongen varit utlånad. I utlåningen fanns en köpoption som den engelska klubben nu valt att använda. Erlandsson som är född 1996 har skrivit på ett 3-årskontrakt med Forest, det bekräftar klubben på sin hemsida.

Den unge målvakten, som representerat det svenska landslaget på både u-17 och u-19-nivå, har under säsongen figurerat i klubbens u-18-lag där han blivit en nyckelspelare under säsongen, en säsong som kröntes med en andraplats i serien och en kvartsfinalplats i FA Youth Cup. Hans fina första säsong i klubben tillsammans med hans potential har även blivit uppmärksammad i klubben då han även fått chansen i klubbens u21-lag med tre framträdanden.

Nu hoppas Forest att svensken kan ta nästa steg i utvecklingen och på sikt kriga till sig en plats i A-laget som slutade på en 14:e-plats i årets Championship.

Försäsong i Sverige

Dessutom kommer klubben försäsongsturnera i Sverige. Mellan den 8:e Juli – 14:e Juli kommer man att slå läger i Malmö och under tiden spela tre matcher, varav två på svensk mark och en på dansk. Matcherna i Sverige spelas på Trelleborgs hemmaborg Vångavallen samt på Strandvallen i Sölvesborg. Kanske får Tim chansen att hänga med a-truppen till Sverige då.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply