Rikard Norling hoppas behålla Alexander Isak trots flytt

Rikard Norling hoppas behålla Alexander Isak trots flytt

Norling hoppas att supertalangen blir kvar i AIK

Sverigesmest omtalade fotbollstalang just nu heter Alexander Isak. Nu berättar AIK:s tränare, Rikard Norling, att han hoppas kunna behålla spelaren i AIK ett tag till. Trots att många tror att den blott 17-årige anfallaren redan är förlorad. 

Intressanta tider väntar för svensk fotboll. För en vecka sedan kvalificerade sig det svenska U21-landslaget för sitt andra raka EM-slutspel, en turnering som de vann sommaren 2015. Enligt många har Sverige aldrig haft så många unga och spännande talanger som just nu. Den det pratas mest om heter Alexander Isak. Trots sin blott 17 år är han redan en del av U21-landslaget, och har den här säsongen gjort åtta mål för sitt AIK i allsvenskan. De flesta är överens om att AIK inte kommer få behålla supertalangen särskilt länge till, några tror att han kan bli den dyraste svenska spelarexporten någonsin, Zlatan Ibrahimovic inräknad. Rikard Norling heter mannen som än så länge är anfallarens tränare, han är inte lika säker som alla andra på att Isak säljs efter säsongen.

– Jag tror och hoppas att Alexander blir kvar ett år till. Alternativet ska vara jävligt bra för att slå det här. Han är klok, han har en klok familj och många bra rådgivare, säger Rikard Norling till Sportexpressen.

Real Madrid möjlig destination

En av de klubbar som ryktas vara ute efter Alexander Isak är Real Madrid. Men även om det skulle bli en flytt för 17-åringen hoppas Norling kunna behålla honom ändå.

– Även om han (Isak) skulle bli såld, så kanske det finns ett värde på sikt för den klubb som köper att han är kvar en säsong till i AIK, säger han.

Alexander Isak väntas start på topp när AIK under eftermiddagen ställs mot Östersund i allsvenskan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply