RB Leipzig håller koll på MFF-talangen Mawana

RB Leipzig håller koll på MFF-talangen Mawana

Även FC Köln ryktas vara intresserade

Bundesliga-jumbon RB Leipzig, för närvarande etta i Bundesliga före Bayern München och Borussia Dortmund, ryktas vara intresserade av Malmö FF:s supertalang Filston Mawana och Bundesliga-konkurrenterna FC Köln ger sig också in i leken.

Bundesliga-nykomlingen och den stora överraskningen RB Leipzig har hittills presterat långt över förväntan. Laget är starkt ogillat av alla andra i ligan och förväntades inte göra några direkta stordåd då de efter mycket slitande flyttades upp till Bundesliga. Men klubben har överraskat och ligger för närvarande etta i ligan, före storlag som Bayern München och Borussia Dortmund. En av Leipzigs allra bästa spelare är bekant för många, Emil Forsberg, som tidigare spelat i Malmö FF och som nu har gått vidare och gjort succé i det tyska laget.

Detta med svenska spelare från Malmö FF kan komma att bli en trend för Leipzig. De ryktas vara intresserade av en annan MFF:are, nämligen Filston Mawana, detta rapporterar TMW. Mawana är en 16-årig supertalang som spelar i Malmös ungdomslag och som även fått spela mycket för P16-landslaget på sistondes. Den unge anfallaren har sedan tidigare även scoutats av bland annat Arsenal, Juventus och Sporting Lissabon, och det finns en stor möjlighet att anfallaren väljer att lämna till sommaren, till förmån för en annan klubb.

– Jag spelar i en storklubb i Champions League. Kanske Italien, England, Spanien eller Frankrike, sade Mawana till 24Malmö om vart han ser sig själv i framtiden, och favoritlaget är Real Madrid.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365