Officiellt: Magnus Pehrsson tar över Malmö FF

Officiellt: Magnus Pehrsson tar över Malmö FF

Är MFFs nya tränare

Nu är det officiellt. Magnus Pehrsson tar över Malmö FF, skriver klubben på sin officiella hemsida.

Sedan det blev klart att klubben sparkade Allan Kuhn har det spekulerats om vem som blir ny tränare i Malmö FF. Nu behövs det inte spekuleras längre, då det blivit officiellt vem som tar över jobbet. Magnus Pehrsson är ny tränare för de Allsvenska mästarna, avslöjar föreningen på sin officiella hemsida.

Tränaren är väldigt positivt inställd till att ta över Malmö.

– Jag delar MFFs syn på fotboll och de värderingar föreningen står för – ambitionen att vinna och att klubben är störst. Tillsammans med duktig personal, bra spelare och hängivna supportrar finns det goda förutsättningar för att fortsätta utvecklas och vinna, säger Pehrsson till Malmös officiella hemsida.

Malmös sportchef Daniel Andersson är väldigt nöjd med att ha plockat in Pehrsson.

– Magnus Pehrsson är en noggrann och strukturerad tränare som är trygg i sig själv. Hans syn på fotboll stämmer bra överens med vår och han drivs av ständig utveckling, vilket passar bra in i Malmö FFs miljö, säger Andersson till MFFs officiella hemsida.

I och med detta återvänder Pehrsson till den svenska högstaligan. Han har tidigare tränat både GAIS och Djurgården Allsvenskan.

Tufft klimat

Den senaste tiden har vi fått bevisat att det är tufft att vara tränare i Allsvenskan. Förutom tidigare nämnda Kuhn har även Nanne Bergstrand fått lämna sitt jobb i serien, då Hammarby avslutade sitt samarbete med tränaren. Vem är nästa tränare som får lämna sin klubb i Sverige? Det här är oddsen för vem som är nästa tränare som får sparken i Allsvenskan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply