Officiellt: Kári Arnason lämnar Malmö FF

Officiellt: Kári Arnason lämnar Malmö FF

Mittbacken lämnar för Cypern

Malmö FF:s isländske mittback Kári Arnason har valt att lämna Malmö för att istället ansluta till cypriotiska klubben AC Omonia, en övergång som träder igång med omedelbar verkan.

Malmö FF har slutfört transfern av mittbacken Kári Arnason, som kommer att ansluta till det cypriotiska laget AC Omonia, detta meddelar klubben på sin officiella hemsida. Den isländske mittbacken kom till Malmö säsongen 2014/2015 efter att ha spelat i Rotherdam United. Försvararen har varit runt, och har tidigare även spelat i lag som Aberdeen, Vikingur, Djurgården, Aarhus och Plymouth. Efter två säsonger i Malmö var det dags att röra på sig igen och den nya destinationen lyder Cypern och femteplacerade AC Omonia.

Arnason var med Malmö och kvalificerade sig för Champions League, och guldsäsongen 2016 spelade han 24 matcher för klubben. För insatserna på sin mittbacksplats i laget blev han nominerad till ”årets försvarare” i Allsvenskans stora pris samma år.

– När Kári kom till MFF satte han direkt en prägel med sitt ledarskap. Han var en viktig faktor till att vi tog oss in i Champions League. Han var också en av de bärande spelarna när vi tog SM-guld 2016. Kári lämnade ett stort avtryck både på och vid sidan av planen, uttalade sig sportchef Daniel Andersson om Arnasons flytt.

Den 34-årige mittbacken satt egentligen på ett kontrakt fram till den 31 december 2017, men avslutade det i förtid.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365