Malmö FF ställs mot VfL Wolfsburg i vänskapsmatch

Tyska storklubben gästar Malmö FF

Malmö FF kommer att få besök av en erkänd toppklubb i sommar. Den 4 augusti ställs man mot Vfl Wolfsburg på Swedbank Stadion. 

Den 4 augusti kommer Bundesliga-klubben VfL Wolfsburg på besök i Sverige för att spela en förberedande match mot Malmö FF inför höstens ligastart. MFF fick förfrågan från den tyska storklubben om att spela en vänskapsmatch i sommar och trots att den spelas på Swedbank Stadion, är det Wolfsburg som arrangerar mötet med Malmö som medarrangör.

Kvartsfinal i Champions League

Wolfsburg är ett erkänt duktigt lag och har tillhört toppen av den tyska ligan under flera år. Förra säsongen hade man det däremot lite tuffare när man till sist placerade sig på en åttondeplats. Däremot lyckades man ta sig hela vägen fram till kvartsfinal i Champions League.

– Vi har som målsättning att utmana Europa och då vi tyvärr inte spelar Europaspel i år är det bra för oss att vi fått möjligheten att i en vänskapsmatch spela mot europeiskt motstånd. Våra spelare får känna på att möta ett lag på en hög nivå, säger sportchefen Daniel Andersson till klubbens hemsida.

– Farten och tempot i tysk fotboll är en av faktorerna till att vi vill spela den här matchen. Det är nyttigt för såväl våra yngre som mer etablerade spelare att få spela matcher på den här nivån, fortsätter han.

Biljetter till matchen släpps tisdagen den 28/6 klockan 13:00. Biljetter hittar ni genom Ticketmaster.

Malmö FF – VfL Wolfsburg (Vänskapsmatch)
Swedbank Stadion
Torsdagen den 4 augusti klockan 19:00

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply