Officiellt: Jens Gustafsson tar över IFK Norrköping

bet365

Jens Gustafsson blir ny manager för allsvenska mästarna

IFK Norrköping har presenterat Jens Gustafsson som ny manager. Gustafsson tar över de allsvenska mästarna i sommar när Janne Andersson tar över det svenska landslaget.

IFK Norrköping hade en succésäsong i fjol där man tillslut titulerade sig som allsvenska mästare. En bidragande orsak till detta var klubbens manager, Janne Andersson. 53-åringen kommer dock lämna sitt uppdrag och ta över det svenska landslaget efter sommarens EM-slutspel i Frankrike. Sedan nyheten blev känd har man jagat ersättare, där det funnits flera kandidater med i bilden. Under onsdagen kallade Peking till presskonferens för att presentera vem som blir Anderssons ersättare.

AIK:s assisterande klar för Peking

Nu står det alltså klart. Det blir Jens Gustafsson, 37, som närmast kommer från AIK:s ledarstab där han assisterat Andreas Alm. Han har även tidigare haft huvudansvaret för Halmstad BK men är nu redo för att ta nästa steg i tränarkarriären.

– Jag är oerhört stolt och glad över att få den här möjligheten. Jag vet att jag kommer till en väldigt välskött förening som under många år har jobbat hårt för att vara där de är, säger Gustafsson under presskonferensen och fortsätter:

– Det är en bra situation för mig att komma in som manager, å’ ena sidan måste jag ta hänsyn till vad det är som gjort Norrköping så framgångsrika, men också på sikt arbeta väldigt hårt med det jag tror på och att ständigt bli bättre för varje dag. Det känns inspirerande.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply