bet365

Officiellt: Christoffer Nyman till Eintracht Braunschweig

Officiellt: Christoffer Nyman till Eintracht Braunschweig

Lämnar IFK Norrköping

Christoffer Nymans långa period i IFK Norrköping är över. Anfallaren lämnar de svenska mästarna för Eintracht Braunschweig i den tyska andraligan, bekräftar Norrköping på sin officiella hemsida.

Christoffer Nyman har varit med om mycket under sina år i IFK Norrköping. Han började spela för klubben när han var fem år gammal. Många år senare, år 2010, sköt han upp föreningen till Allsvenskan efter ett avgörande mål mot Ängelholm. I fjol kom dock det lyckligaste ögonblicket, då Nyman och IFK Norrköping tog hem SM-guldet. Nu har resan nått sitt slut, för den här gången. Anfallaren lämnar moderklubben för att istället flytta till Eintracht Braunschweig i den tyska andraligan. Detta bekräftas av Norrköping på deras officiella hemsida.

– En fotbollsspelares karriär behöver inte vara så lång. När jag fick den här chansen så var jag redo att ta den, säger Nyman till Norrköpings hemsida.

– Braunschweig tror jag är ett bra steg i min utveckling. Utmaningen blir att se hur det fungerar utanför Sverige och utanför IFK Norrköping.

Samtidigt som Nyman ser fram emot sitt nya äventyr berättar han även att hans moderklubb alltid kommer att ha en speciell plats i hans hjärta.

– IFK är som en familj för mig. Jag har upplevt många känslor med den här klubben, men det mesta har varit fantastiskt. Jag har lärt mig väldigt mycket genom åren och har träffat väldigt många bra människor, säger Nyman till Norrköpings hemsida.

Andra spelare har också lämnat

I och med Nymans flytt blir han en av de spelare som valt att lämna IFK Norrköping sedan klubben vann Allsvenskan förra året. Bland de spelare som tidigare lämnat klubben finns bland annat Emir Kujovic, som flyttade till KAA Gent i juli, och Alexander Fransson.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365