Officiellt: Arnor Ingvi Traustasson till Rapid Wien

Nu är det hugget i sten – Peking-stjärnan till Österrike

Det har spekulerats om det under en längre tid, men nu står det klart att Arnor Ingvi Traustasson byter Allsvenskan och IFK Norrköping mot Österrike och Rapid Wien. Han flyttar till sin nya klubb efter EM.

Isländske stjärnan Arnor Ingvi Traustasson har imponerat stort för IFK Norrköping sedan sin ankomst till klubben 2014. Han har visat sig vara en av seriens bästa offensiva spelare och var tongivande i det Peking som vann SM-guld i fjol, och som nu leder årets Allsvenskan. Han satte till exempel Norrköpings sista mål förra säsongen, vilket var spiken i kistan i guldmatchen mot Malmö FF. Hans insatser har inte gått obemärkt förbi i Europa, och klubbar i England och Holland har följt honom noga.

Under en längre tid har det dock spekulerats kring en flytt till österrikiska Rapid Wien, och nu står det till sist klart att han flyttar dit. Övergångssumman uppges ligga på 2.3 miljoner euro. Blivande förbundskapten Janne Andersson tackar Traustasson för sina insatser för klubben.

– Det har varit jätteroligt att följa Arnórs utveckling i IFK Norrköping. Vi hoppas på en stark avslutning här och önskar honom sedan stort lycka till. Både i EM med Island och efter det i sin nya klubb, säger IFK Norrköpings manager till klubbens hemsida.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365
bet365