Klart: Norrköping möter Rosenborg i CL-kvalet

Klart: Norrköping möter Rosenborg i CL-kvalet

Rosenborg första motståndet i Champions League

Norrköping slipper mardrömsmotståndaren BATE Borisov i kvalet till Champions League. Istället blir det norska Rosenborg som står för motståndet när kvalet inleds den 12 eller 13 juni. 

Två år i rad har Malmö FF kvalificerat sig till Champions Leagues gruppspel. Men efter att skåneklubben slutade sexa i Allsvenskan den gångna säsongen är det nu Norrköping som får representera Sverige i fotbollens finrum. Norrköping vann som bekant Allsvenskan och får kliva in i Champions League-kvalets andra omgång.
Inför lottningen fanns farhågor om att man skulle få möta lag som vitryska BATE Borisov, som deltog i gruppspelet i höstas, eller österrikiska Red Bull Salzburg. 

”Mycket nöjd”

Norska Rosenborg blev dock laget som kommer stå som första motståndare på den långa vägen till gruppspelet.
– Ett anrikt och duktigt lag. Jag är mycket nöjd, säger Norrköpings ordförande Peter Hunt till klubbens app enligt Norrköpings tidningar.
Östgötalaget börjar på bortaplan i Trondheim den 12 eller 13 juli och spelar sedan returen hemma den 19 eller 20 juli.
Klarar ”Peking” av Rosenborg väntar sedan den tredje omgången av kvalet, följt av play-off, innan ett eventuellt gruppspel till hösten.

LÄS MER: Jens Gustafsson tar över Norrköping

Europa League-kvalet lottat

Även AIK och IFK Göteborg har lottats in i kvalspel idag. Det blev walesiskt motstånd för båda lagen. IFK Göteborg kommer möta Llandudno Town FC medan AIK ställs mot Bala Town FC I Europa Leagues första kvalomgång.
Förutom AIK och Göteborg kommer även Häcken att kvala till turneringen, men de börjar sitt Europa-äventyr först i den andra omgången.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply