Emir Kujovic nära lämna IFK Norrköping

Skyttekungen ser ut att lämna ”Peking”

Emir Kujovic succé under fjolårets guldsäsong har dragit till sig intressen utifrån. Nu verkar en flytt från IFK Norrköping högst aktuell, under lördagens match blev det ingen speltid för anfallaren.

IFK Norrköping överraskade och vann förra årets upplaga av Allsvenskan, mycket tack vare deras skyttekung Emir Kujovic. Men inför nästa säsong ser det ut som att man får klara sig utan 27-åringen, som lockat till sig intressen från flera håll. Han har tidigare öppnat för flytt dessutom, och beskrivit att han känner sig redo för nästa steg. Vart han kan hamna är däremot oklart, men han själv ska föredra en flytt till Italien eller Tyskland, skriver Fotbollskanalen.

Sparades hela matchen

Under lördagen spelade man träningsmatch mot Flora Tallinn, ett möte där man gick segrande med 3-1. Men Kujovic syndes inte till ute på planen, trots att Christoffer Nyman skadade sig och tvingades utgå.

– Vi hade pratat innan. Han är i funderingens tider och kanske inte mentalt är riktigt här. Att gå in och kanske få en skada nu om det skulle hända vore inte lämpligt, det var vi överens om, säger tränare Janne Andersson till Norrköpings tidning.

Att han satt på bänken var en ren försiktighetsåtgärd, poängterade Andersson efter matchen.

Anfallare på provspel

Idag(söndag) har man tagit in en anfallare på provspel hos IFK. Det är islänningen Holmbert Aron Fridjonsson, som bland annat spelat för Celtic, som ges chansen under en period. Men som det ser ut i dagsläget är han inte aktuell för att följa med laget till Portugal och Atlantic Cup som väntar i slutet av nästa vecka, menar tränaren.

– Skulle vi känna ”wow”, kanske det skulle kunna bli aktuellt. Men de är en senare fråga i så fall.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply