Oscar Wendt vill återvända till IFK Göteborg

Bundesliga-försvararen öppnar för IFK Göteborg

Oscar Wendt är en given startspelare i Borussia Mönchengladbach. Nu öppnar vänsterbacken för att återvända till IFK Göteborg i framtiden.

Oscar Wendt har varit en av Borussia Mönchengladbach bästa spelare den här säsongen. För många är det ett mysterium att vänsterbacken inte togs ut i Erik Hamréns EM-trupp trots att han till vardags spelar i en av världens bästa ligor. I Bundesliga har han varit sedan 2011, innan det var han i FC Köpenhamn men det var i IFK Göteborg som han först slog igenom. I podcasten Lundh på Fotbollskanalen avslöjar 30-åringen att han fortfarande följer sitt gamla lag.

– Jag är ganska bra insatt. Jag ser de matcher jag kan och läser allt jag kan. Jag tror absolut att de kan utmana om guldet i år; de har laget, truppen och tränaren för det, säger han.

Öppnar för comeback

Förra sommaren skrev Wendt på ett nytt kontrakt med Mönchengladbach, detta sträcker sig fram till 2018. Efter det vet han inte vad som händer, men han utesluter inte en återvändo till Göteborg. Tanken av att återförenas med spelare som Pontus Wernbloom, Mattias Bjärsmyr och Marcus Berg i sin gamla klubb lockar honom.

– Vi pratar om det varje gång vi träffar varandra (skratt). Nej, men det är klart att vi har pratat om det är flera gånger, och det hade varit skitkul. I princip kom vi alla fram samtidigt i Göteborg, vi gjorde allting ihop – allt från att vi gick och la oss ena dagen tills vi gick och la oss nästa dag så var vi tillsammans. Oavsett om vi tränade, käkade eller var ute och röjde, säger Bundesliga-proffset och fortsätter:

– Relationen till IFK Göteborg är stark och tanken på att vi skulle spela för IFK Göteborg igen… det hade varit fantastiskt. Sen ska Blåvitt vilja och ha plats för alla spelare också. Det är lättare sagt än gjort.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply