Officiellt: Oskar Jansson avslutar karriären

Stortalangen slutar med fotbollen

Han har jagats av flera europeiska storklubbar. Nu lägger Oskar Jansson, 18, skorna på hyllan.

Oskar Jansson har vuxit upp i Arvika och hans fotbollstalang upptäcktes tidigt. Aston VillaLiverpool och flera allsvenska klubbar har varit ute efter honom genom åren. När han var 16 år valde mittfältaren att skriva på för IFK Göteborg, där han mestadels spelat för klubbens U19-lag och suttit på bänken en gång med A-laget. I dag är han 18 år – och väljer redan nu att avsluta sin fotbollskarriär.

Flyttar hem

Idag berättar Jansson för Arvika Nyheter att han slutar med fotbollen. Han kommer även att lämna sina studier i Göteborg och flytta hem för att gå ut gymnasiet.

– Själva beslutet tog jag för två, tre veckor sedan. Det var då jag berättade för mina föräldrar. Jag har känt ett tag nu att jag inte tyckte att fotboll var roligt längre. Jag tappade lusten att både träna och spela, själva glädjen försvann, säger han till tidningen och fortsätter:

– Känslan just nu är att jag inte vill spela fotboll. Sedan kan de ju vara så att jag vaknar upp en dag och vill knyta på mig skorna igen, men det får jag ta då. Så klart att det har varit ett tufft beslut att ta och det är många som sagt det till mig, men nu när jag väl tagit det och berättat det för alla så känns det bara väldigt skönt.

Oskar Jansson har representerat Sveriges landslag på ungdomsnivå.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply